Waarom buitenspelen goed is voor kinderen

Binnen Devi Kids werken we met de natuur. Buiten zijn is een belangrijk onderdeel van onze visie. Het is essentieel voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Dit staat centraal op onze locaties.  

Ontwikkeling & immuunsysteem 

Buitenspelen vormt een essentieel onderdeel van de gezondheid en fysieke ontwikkeling van je kind. In de buitenlucht kunnen ze bewegen, rennen, springen en klimmen, wat bijdraagt aan de fysieke ontwikkeling. Activiteiten in de natuur stimuleren niet alleen de ontwikkeling van motorische vaardigheden, maar versterken ook de weerstand. Door in de buitenlucht te zijn worden kinderen blootgesteld aan verschillende omgevingen en natuurlijke elementen, wat het immuunsysteem stimuleert en helpt bij het opbouwen van een krachtige weerstand. 

Op onze kinderdagverblijf locaties in Breda bieden we ook buitenbedjes aan. Door kinderen in buitenbedjes te laten slapen, slapen ze dieper en genieten ze van een betere luchtkwaliteit.   

Stimuleren creativiteit 

Buiten spelen gaat verder dan alleen maar in beweging zijn; het is een ontdekkingstocht door de verbeelding en creativiteit. Een boom in de natuur heeft bijvoorbeeld geen vaste definitie. In de natuur heeft zelfs een eenvoudige boom geen vaste definitie. Het kan een huis, een geheime schuilplaats of een schip zijn. De natuur is een fijne speelplek voor kinderen. Bij onze BSO Creative moedigen we die creativiteit aan. Elk moment is een kans om te ontdekken, te dromen en te creëren!  

Minder stress 

Buiten zijn heeft een magisch effect op je kindje. Het verkennen van de buitenwereld en spelen in de natuur doet wonderen om stress te verminderen. Als kinderen buiten zijn, ontsnappen ze eventjes aan de drukte van het dagelijkse leven en genieten ze volop van de rust en de natuur om hen heen. Het is echt een manier om je kind beter te voelen en meer in balans te zijn.  

Meer leerplezier 

Bij Devi Kids hebben we hebben onze eigen moestuin, waardoor leren echt tot leven komt. Hier krijgen de kinderen de kans om zaadjes te planten, groenten te oogsten en hun eigen gerechten te bereiden. Deze ervaringen zorgen voor nieuwsgierigheid en plezier. 

Zelfstandigheid en zelfvertrouwen 

Buiten spelen geeft kinderen de kans om eigen beslissingen te nemen en zelfstandig te zijn. Ze komen voor nieuwe uitdagingen te staan, bedenken zelf oplossingen en ontdekken nieuwe avonturen. Deze momenten dragen veel bij aan hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid. 

Ben je benieuwd naar een van onze BSO-locaties? Kom gerust eens langs bij een van onze locaties.  

Delen:

Ook leuk om te lezen