Een kijkje achter de schermen: een gesprek met Willemijn

Al jarenlang ben ik werkzaam in de kinderopvang. In de afgelopen jaren ben ik veel bezig geweest met persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik merkt dat het daarom tijd was voor een organisatie die paste bij mijn visie op de wereld in een andere organisatie. Inmiddels werk ik al 7 jaar bij Devi Kids.  

Mijn ontmoeting met Devi Kids 

Toen ik mijn oud-collega sprak over haar werk bij Devi Kids, besloot ik ook eens een kijkje te nemen. Binnen vijf minuten voelde het al goed. De visie en het gevoel spraken me aan, het paste bij mij. Ik raakte in gesprek met de eigenaresse en we ontdekten dat we de wereld op dezelfde manier zagen. Ik ben bij Devi Kids begonnen als pedagogisch medewerker. Daarnaast gaf ik ook de yogamomenten. Dit leidde uiteindelijk tot de opleiding tot holistisch kindercoach.  

Yoga 

Yoga is veel meer dan alleen de yogahoudingen op een yogamatje; het zit hem ook in het eten en in de manier waarop we met elkaar omgaan. Yoga biedt een rustmomentje van de dag, zoals met de vertelsteen. Hier leren kinderen spelenderwijs hoe ze in een kring moeten zitten en ontwikkelen ze hun vaardigheden om te vertellen en te luisteren. 

Wat is holisme? 

Alles is met elkaar verbonden en vormt een geheel. Dat alles met elkaar in verbinding staat, is goed te zien bij kinderen. Als het stormt en het weer onrustig is, is dit vaak ook te merken aan de kinderen. Bij Devi Kids wordt hierop ingespeeld door de groep aan te passen aan deze omstandigheden. We stemmen af op het welzijn van de kinderen door te kijken waar ze behoefte aan hebben en hen te ondersteunen bij het uiten van hun emoties. We bieden ruimte voor het vrij uiten van energie en begeleiden hen door middel van activiteiten en onze stem terug naar een staat van rust. 

Als volwassenen zijn we, wanneer we opstaan, vaak al druk bezig in ons hoofd met alle stappen die we op het werk nog moeten zetten, terwijl een kind ons terugbrengt naar het hier en nu. Waarom zijn we al twintig stappen verder terwijl een kind aangeeft dat het nu wil eten of zich wil aankleden? Iets wat ook vanuit het holisme voortkomt, is dat we kinderen niet straffen, maar ze een liefdevolle grens geven. Kinderen mogen vrij zijn in het ontwikkelen van hun identiteit en het ontdekken van grenzen. 

Daarnaast geef ik binnen Devi Kids ook trainingen over holistisch kijken naar kinderen voor alle medewerkers, één keer per jaar. Dit draagt bij aan bewustwording over wie je bent, waar je voor staat en hoe je dit overbrengt op de kinderen. We leren hoe we liefdevolle grenzen kunnen aangeven, hoe we anderen in hun waarde laten en hoe we ons kunnen verplaatsen in hun perspectief. 

Iedereen mag zichzelf zijn 

Bij ons heerst een warme cultuur waarin iedereen zichzelf mag zijn en waar je kwaliteiten worden gezien, zowel als medewerker als kind. Kinderen worden gestimuleerd om zichzelf te leren kennen in een veilige en warme omgeving, voordat ze de grote wereld ingaan. Als medewerker is het belangrijk dat je openstaat voor persoonlijke ontwikkeling en groei en bereid bent om je grenzen te verleggen en te ontdekken wat er nog meer is in de wereld. Juist omdat het zo’n warme omgeving is waarin iedereen op zijn eigen manier mag groeien, denk ik dat het een fijne plek is voor iedereen. 

Werken bij Devi Kids 

Wil jij, net als Willemijn, samen met ons ervoor zorgen dat de kinderen elke dag met plezier beleven? Bekijk dan onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We ontmoeten je graag! 

Delen:

Ook leuk om te lezen