Buitenbedjes op de kinderopvang

Op steeds meer kinderopvanglocaties zie je tegenwoordig buitenbedjes staan. Oorspronkelijk komt dit concept uit Scandinavië, maar ook in Nederland beginnen meer mensen de voordelen van buiten slapen te zien. Ook bij Devi Kids maken we gebruik van buitenbedjes op de kinderopvang. We leggen je graag uit hoe we dit aanbieden en wat de voordelen zijn.

Buiten slapen bij Devi Kids

Voldoende slaap is belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van je kindje. Op onze kinderdagverblijflocaties in Breda zorgen we er dan ook voor dat kinderen goed en veilig slapen. Eén manier waarop we dat doen is door de kindjes te laten slapen in buitenbedjes. Dit zijn speciale bedjes die we buiten op onze locaties hebben staan. De buitenbedjes staan altijd in de schaduw. De bedjes staan ook altijd voor het raam, zodat de pedagogisch medewerkers op ieder moment zicht hebben op de bedjes. De pedagogisch medewerkers gaan regelmatig naar buiten om bij de kinderen te kijken. In de winter worden de  kinderen warm aangekleed. Als het erg warm is, slapen de kinderen binnen.

We stemmen altijd van tevoren met ouders af of een kindje wel of niet buiten slaapt. Ook binnen bieden wij voldoende slaapgelegenheid.

Rustig slapen

Onze locaties zijn vol groen en stimuleren op die manier de kindjes. Buitenbedjes versterken dit. Kinderen die op de kinderopvang buiten slapen, worden omringd door de geluiden van de natuur. Fluitende vogels, het geritsel van de bladeren … Het heeft een rustgevende werking en zorgt ervoor dat kinderen vaak rustiger, langer en dieper slapen. Hierdoor merken we dat ze beter uitrusten en later op de dag meer energie hebben. Daarnaast maken kindjes die buiten slapen meer vitamine D aan en genieten ze van een betere luchtkwaliteit, waardoor zij minder vatbaar zijn voor verkoudheid.

Benieuwd?

Ben je benieuwd hoe onze locaties eruitzien of wil je de buitenbedjes bekijken? Je bent van harte welkom voor een rondleiding op één van onze locaties. Tijdens de rondleiding vertellen we je meer over onze visie en laten we de hele locatie zien.

Delen:

Ook leuk om te lezen