Voordelen van een moestuin

Moestuin ouderwets? Zeker niet. Het is voor kinderen een leuke en leerzame manier om te ontdekken.

Leerzaam

Waar komt groente en fruit vandaan? Voor ons is het vanzelfsprekend dat dit niet uit een zakje van de supermarkt komt. Niet ieder kind weet dat groente en fruit vanuit een plantje komt. Een moestuin is een leuke en leerzame manier om dit kinderen te leren. Ze zien hoe een klein zaadje uitgroeit tot een plantje met daaraan de groente of fruit. Het is voor kinderen heel interessant om te zien. Als je kind bezig is met het water geven van de moestuin, laat hem/ haar om zich heen kijken. Wat zie je allemaal in de natuur. Hoor je de vogels fluiten, zie je vlinders vliegen?

Verantwoording

Een moestuin zorgt voor het leren van verantwoordelijkheid. Doordat de kinderen de moestuin moeten onderhouden, zaaien, water geven en oogsten. Ze leren dat het belangrijk is om dit te doen, anders zullen de planten in de moestuin het niet overleven.

Groente en fruit leren eten

Niet ieder kind eet even goed groenten en fruit. Een moestuin kan helpen om kinderen beter te laten eten. Want wie wil nou niet zijn of haar eigen geoogste groente en fruit proeven.

Herkomst groente & fruit

Voor ons is het vanzelfsprekend waar groente en fruit vandaan komen, maar niet voor ieder kind is dit het geval. Veel kinderen weten niet beter dan dat groente en fruit uit de supermarkt komt. Ze hebben geen idee hoe dit groeit en waar dit echt vandaan komt. Door de moestuin zien de kinderen van begin tot eind hoe groente en fruit groeit.

Moestuin kinderopvang

We vinden het belangrijk dat kinderen leren waar eten vandaan komt. Om dit op een leuke speelse wijze over te brengen heeft elke locatie een moestuin. De kinderen planten zaadjes en geven het regelmatig water. Na een tijdje kan er geoogst worden en maken ze samen met de keuken een lekker gerecht. Zoals bijvoorbeeld een verse salade met zelf geoogste cherry tomaatjes. Doordat de kinderen betrokken worden bij het eten merken we dat ze geen moeite hebben met het eten van groente en fruit.

Genoeg redenen om zelf een moestuin te beginnen!

Delen:

Ook leuk om te lezen