Een kijkje achter de schermen: een gesprek met Salima

Salima is sinds kort gestart met haar BBL-stage. Door haar passie voor werken met kinderen heeft ze besloten deze stap te zetten. Momenteel loopt ze stage op de babygroep van Ruitersbosch. Lees hier het verhaal van Salima.  

Passie voor kinderen 

Ik begon mijn studie met maatschappelijke zorg, maar al snel merkte ik dat dit niet helemaal bij me paste. De opleiding was vrij breed en ik wilde me meer richten op mijn passie voor het werken met kinderen. Ik heb veel neefjes en nichtjes en mijn tante werkt als pedagogisch medewerker, wat me inspireerde. Daarom besloot ik eens te kijken naar de opleiding tot pedagogisch medewerker. Ik heb besloten om een BBL-traject te volgen. Op die manier ben je veel meer betrokken bij de praktijk en leer je de kinderen echt goed kennen omdat je er regelmatig bent. Toen ik hoorde dat de locatie Ruitersbosch tweetalig was, zowel Engels als Nederlands, sprak me dat enorm aan. Dit, samen met mijn passie voor het werken met kinderen, maakte dat ik onder andere voor Devi Kids heb gekozen. 

Direct een sterke band 

Ik mocht een ochtend meelopen op alle groepen om te ontdekken wat het beste bij mij paste. Uiteindelijk ben ik op de babygroep gebleven, omdat dat me echt aantrok. Het was heel gezellig en ik voelde direct een sterke band met de baby’s. Daarnaast werk ik om de week ook op de BSO, wat ik ook heel leuk vind. De afwisseling is leuk en geeft me de kans om verschillende leeftijdsgroepen te ervaren. De ene keer ben ik bezig met baby’s en de andere keer met de oudere kinderen op de BSO.  

Gezonde voeding en yoga 

Wat me echt aantrok bij Devi Kids is hun focus op gezond eten en yoga. Ik vind het superbelangrijk dat kinderen biologisch kunnen eten. En die yogalessen voor de kinderen vind ik ook heel mooi.   

Leerervaringen en ontwikkeling 

Voordat ik hier begon, had ik eigenlijk nog nooit echt met kinderen gewerkt. Natuurlijk ben ik wel veel met mijn nichtjes en neefjes en ik doe vrijwilligerswerk, maar dit was toch iets heel anders. Bijvoorbeeld luiers verschonen, dat was helemaal nieuw voor me. Gelukkig word ik hier goed begeleid en leer ik snel. Ik begin echt in een ritme te komen en kan steeds beter het ritme van de kinderen volgen. 

Jezelf zijn 

Wat ik zo fijn vind aan Devi Kids is dat je hier echt jezelf kan zijn. Je kunt op je eigen tempo groeien en jezelf ontwikkelen. Als er iets is, staan je collega’s altijd voor je klaar. Ook met mijn locatiemanager kan ik goed praten. Ik voel me echt op mijn plek hier. Mijn idee is om na mijn stage hier te blijven werken, want ik heb het hier echt naar mijn zin! 
 

Werken bij Devi Kids 

Wil jij net als Salima samen met ons ervoor zorgen dat de kinderen elke dag met plezier beleven? Bekijk dan onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We ontmoeten je graag! 

Delen:

Ook leuk om te lezen