Slapen op de kinderopvang

Binnen Devi Kids geloven we dat liefde, geluk en een goede gezondheid kinderen in staat stelt zich te ontwikkelen tot wie ze zijn. Ook voldoende slaap is belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van je kindje. We leggen je graag uit hoe wij ervoor zorgen dat kinderen goed en veilig slapen bij ons op de kinderopvang. Voor een fijne en vertrouwde basis.

Slaapmomenten 

Ons uitgangspunt voor slapen op de kinderopvang is dat we kijken naar de behoefte van je kindje. Vooral in het begin is dit belangrijk. Bij Devi Kids hebben we een team van prachtige mensen. Door goed op bepaalde vermoeidheidssignalen te letten, zorgen we ervoor dat je baby voldoende rust krijgt. De wat oudere baby’s (vanaf 6 maanden) slapen twee keer per dag bij een dagje Devi Kids. Is je kindje al wat ouder? Dan houden we vaste slaaptijden aan. Vaak slapen de oudere kindjes één keer per dag of blijven ze wakker. Peuters en dreumesen slapen bij ons op de kinderopvang na de warme lunch

Veilig slapen op de kinderopvang

Wanneer het tijd is om te slapen, zorgen we ervoor dat dit op een veilige manier gebeurt.

De bedden

Veilig en vertrouwd slapen op de kinderopvang begint met een eigen plekje. Je kindje heeft bij Devi Kids daarom een eigen bedje. Op de babygroep staat een box waar de baby’s kunnen spelen, een wiegje waar in geslapen kan worden wanneer het bedje nog een beetje te spannend is en een hangmatje waar de baby’s kunnen ontspannen. Baby’s kunnen ook in de wieg op de groep gelegd worden. Dat doen we vaak bij baby’s waar het allemaal nog net wat nieuw voor is! De iets oudere kinderen liggen lekker in hun eigen bedje. Dat kan zowel binnen als buiten zijn. Alle bedjes op onze locaties voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo weten we zeker dat alle kinderen veilig slapen bij ons op de kinderopvang. 

In de buurt

Onze pedagogisch medewerkers nemen regelmatig een kijkje bij de kinderen om te kijken of ze nog lekker slapen. Daarnaast is er altijd een babyfoon in de buurt van je kindje. Wanneer je kindje wakker wordt, zijn we er.

Temperatuur

Om je kindje veilig te laten slapen op de kinderopvang, is ook de temperatuur belangrijk. We zorgen voor een prettige temperatuur op de slaapkamers. De kinderen nemen elke dag een tas met spullen mee. Hierin zit ook een slaapzak, waarin ze slapen. Soms hebben ze een pyjama aan onder de slaapzak, soms niet. We kijken per keer wat het prettigst en veiligst is voor je kindje.

Kom je een keertje kijken?

We hopen dat je na dit artikel een beter beeld hebt van slapen op de kinderopvang. Ben je benieuwd naar onze locaties? Kom gerust een kijkje nemen en plan vrijblijvend een rondleiding in. We laten je graag de rust, natuur en warmte zien van de verschillende locaties.

 

Delen:

Ook leuk om te lezen