De voordelen van een warme lunch

Voeding is de basis van het leven! Gezond eten is essentieel voor de gezondheid, groei en ontwikkeling van een kind. 

Gezonde voeding

Gezonde voeding voor een kind betekent dat ze minder kans hebben om ziektes te ontwikkelen. Het betekent ook dat ze zich beter voelen, er beter uitzien en meer van het leven genieten. Bij Devi Kids vinden we het belangrijk dat kinderen leren hoe belangrijk gezonde voeding is. We zorgen voor lekker en voedzaam eten met een prachtig seizoensgebonden menu. Alles wordt ter plaatse vers gekookt door onze kok, is zelfgemaakt en smaakt heerlijk!

Voordelen

Bij Devi Kids krijgen de kinderen iedere dag een verse warme lunch. We doen dit om een aantal redenen:

– Meer voedingsstoffen en vitamines

In een warme lunch zitten veel meer voedingsstoffen en vitamines dan bij een belegde boterham. Hierdoor raken de kinderen langer verzadigd en hebben ze gedurende dag meer energie.

-Gefocust eten

Overdag hebben kinderen meer interesse voor het eten dan in de avond omdat ze dan vaak moe zijn.

-Smaak ontwikkeling

Wanneer je kinderen op jonge leeftijd al laat wennen aan verschillende smaken en structuren heeft dit een positieve invloed op de smaakontwikkeling en het eetgedrag.

-Zien eten doet eten

Doordat de kinderen met leeftijdsgenootjes gezellig aan tafel zitten zie je vaak dat kinderen hierdoor beter eten. Als het ene kind het andere kind ziet eten maakt dit nieuwsgierig en stimuleren ze onbewust elkaar om te proeven en uitproberen.

-Inspiratie

Een recept waar de kinderen van Devi Kids altijd dol op zijn is vegetarische kip kerrie. We leggen je graag uit hoe je dit heerlijke vegetarische recept kan bereiden. Het recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel peperpoeder
  • 150 gr erwten
  • 200 gr vegetarische kipstukjes
  • 200 gr sperziebonen
  • 200 gr rijst
  • 400 ml kokosmelk

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
  • Meng de kipfilet met olijfolie en 1 theelepel kerriepoeder en verdeel dit over de bakplaat
  • Bak de kipstukjes 8 minuten in de oven op 200C
  • Snijd de paprika en sperziebonen in stukjes en hak de ui en knoflook fijn
  • Bak de ui en knoflook glazig
  • Voeg de paprika en de sperziebonen toe en bak kort mee
  • Voeg de paprika en kerriepoeder (1tl) toe en bak even mee
  • Voeg de kokosmelk en het bouillonblokje toe
  • Laat 10 minuten sudderen
  • Voeg de erwten toe en laat nog 5 minuten koken
  • Serveer met rijst

Eet smakelijk!

Ben je benieuwd wat de kinderen nog meer eten? Neem dan een kijkje op de Instagram pagina van Devi Kids. 

Delen:

Ook leuk om te lezen