Wat moet je meegeven in een tas naar het kinderdagverblijf?

Het leek nog zo ver weg, maar de dag is nu echt aangebroken. Je kindje gaat voor het eerst naar het kinderdagverblijf! De kinderen nemen elke dag een tas mee. Maar wat moet je allemaal meegeven naar een dag op het kinderdagverblijf? We vertellen het je graag.

Borst/flesvoeding

Als je kindje borstvoeding krijgt, dan geef je afgekolfde melk mee in de tas naar het kinderdagverblijf. Deze zetten we dan in de koelkast tot je kindje deze nodig heeft. De fles wordt verwarmd in de flesverwarmer. Krijgt je kindje flesvoeding? Geef dan een fles en poedertoren mee. Belangrijk is om de naam van je kind op de fles te zetten. Zo weten we welke fles voor welk kind is.

Reservekleding

Tijdens een dag op het kinderdagverblijf zijn er allerlei activiteiten. Je kindje speelt buiten, knutselt en eet. Het is dan ook niet zo gek dat de kleding vies of nat kan worden. Ook kan het gebeuren dat je kindje een ongelukje heeft op het kinderdagverblijf. Daarom is het handig om ook altijd een setje reservekleding in de tas te stoppen. Schone kleding, onderbroek/ romper en eventueel sokken. Zorg er ook voor dat je de kleding voorziet van de naam van je kindje.

Slaapzak/ pyjama

De meeste kinderen slapen in de middag op de kinderopvang. Slaapt je kindje thuis in een slaapzak, dan is het fijn om deze ook mee te geven. Slaapt je kindje niet meer in een slaapzak, dan kan je een pyjama meegeven.

Fopspeen

Krijgt je kindje tijdens het slapen altijd een speen? Dan mag deze ook mee gegeven worden in de tas. De speen graag voorzien van naam.

Knuffeltje

Niet te vergeten op het kinderdagverblijf, een knuffeltje. Deze mag natuurlijk niet ontbreken in de tas van je kindje. Geef het favoriete knuffeltje mee zodat hij- zij fijn kan slapen. Een knuffel ruikt vaak naar thuis; dit geeft een vertrouwd gevoel.

Wat je in de tas moet meegeven verschilt per kinderopvang. Informeer dit daarom altijd bij de opvang waar je je kindje naartoe gaat brengen. We hopen dat je nu weet wat je moet meegeven voor een dagje bij Devi Kids. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Delen:

Ook leuk om te lezen