Waarom we biologisch eten

Bij Devi Kids staat de gezondheid van het kind centraal. Wij willen ervoor zorgen dat het kind de beste middelen en tools krijgt om gezond op te groeien. Tevens is de natuur een belangrijk onderdeel bij Devi Kids. Dit is waarom we ervoor kiezen om de kinderen biologische maaltijden aan te bieden.

Voordelen biologisch eten

Biologisch eten is niet alleen goed voor onszelf, maar ook voor de natuur.

-Biologische producten zijn verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmatige hulpmiddelen.
-De boeren en telers laten de natuur zoveel mogelijk zijn gang gaan en er word zo min mogelijk ingegrepen.
-Biologisch is niet alleen beter voor ons als mens maar ook voor de natuur. Doordat er bij de teelt geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest ontstaat er minder druk op de natuur en blijft een gezonde, vruchtbare bodem behouden doordat deze niet vervuild word.

Moestuin

We vinden het belangrijk dat kinderen leren waar eten vandaan komt. Om dit op een leuke speelse wijze over te brengen heeft elke locatie een moestuin. De kinderen planten zaadjes en geven het regelmatig water. Na een tijdje kan er geoogst worden en maken ze samen met de keuken een lekker gerecht. Zoals bijvoorbeeld een verse salade van zelf geoogste cherry tomaatjes. Doordat de kinderen betrokken worden bij het eten merken we dat ze geen moeite hebben met het eten van groente en fruit.

Eetmomenten

De biologische producten zitten verwerkt in de dagelijkse eetmomenten. Allereerst eten we in de ochtend een bakje met verschillend fruit. In de middag eten we een warme vegetarische lunch. Na het slapen krijgen de kinderen havermout met fruit. De dag sluiten ze af met een bakje rauwkost.

Op onze Instagram & Facebook plaatsen we regelmatig lekkere & gezonde recepten, neem gerust een kijkje!

Delen:

Ook leuk om te lezen