Unieke elementen dreumesgroep

Wanneer je kind één jaar oud wordt, is het officieel geen baby meer, maar een dreumes!

Dreumesgroep

De wereld van een dreumes is open, zonder angst. Genieten en het ontdekken van alles wat het leven te bieden heeft. Het gaat ons in het spel vooral om het proces van ontdekken en ervaren; we stellen niet het resultaat centraal. We bouwen voort op waar het kind in zijn ontwikkeling aan toe is. We geven het de ruimte en bieden de mogelijkheid en helpen om net een stapje verder te komen.

Dreumesen hebben bij ons een eigen groep, hierdoor kunnen onze pedagogisch medewerkers echt inspelen op wat ze nodig hebben. Hoe we dit doen? Door goed naar ze te luisteren, maar ook door onze inrichting en spelmateriaal af te stemmen op hun behoeftes. 

Op kindhoogte

We spelen en leven op de hoogte van de kinderen! Laag meubilair opent een compleet nieuwe belevingswereld. We eten en spelen aan lage tafels, terwijl we op poefjes. zitten. De speelgoedkasten zijn op ooghoogte geplaatst, waardoor kinderen zelf het speelgoed en spelmateriaal kunnen pakken. Dit stimuleert hun zelfstandigheid en bevordert hun eigen initiatief.

Dreumesgroep

Activiteiten

Binnen onze dreumesgroep bieden we activiteiten aan die specifiek zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen. We gaan samen op ontdekking naar de mogelijkheden van deze wereld. Klimmen, puzzelen, torens bouwen en nog veel meer. Het belangrijkste is dat de kinderen plezier beleven aan de activiteiten!

Spel en speelmateriaal

Op al onze locaties gebruiken we dezelfde spel- en speelmaterialen op de dreumesgroepen. We hechten veel waarde aan de motorische ontwikkeling van dreumesen, aangezien ze sterk de behoefte hebben om te ontdekken en te klimmen en klauteren. Daarom hebben we onze materialen hier speciaal op afgestemd.

Luisteren naar de behoeftes

De dynamiek op een dreumesgroep varieert van dag tot dag. Om aan alle behoeften te kunnen voorzien, is het essentieel dat wij als volwassenen ons daarop aanpassen. Daarom bieden we onze activiteiten soms in twee delen aan, waarbij het ene groepje rustig een boekje leest terwijl het andere groepje tussendoor een activiteit doet. Op deze manier proberen we tegemoet te komen aan de verschillende behoeften en interesses van de dreumesen.

Delen:

Ook leuk om te lezen