Thema magie

Langzaam aan worden de dagen korter, het wordt sneller donker en het wordt kouder. Er gaan steeds meer lampjes en kaarsjes aan. Het is een magische tijd.

Magie

De laatste maanden van het jaar zijn altijd sfeervol en magisch. Daarom staat deze maand in het teken van het thema magie. We gaan allerlei activiteiten doen die met het thema magie te maken hebben. Zo gaan we onder andere toveren met herfstkleuren en zand & maken we glitterflesjes, erg magisch om naar te kijken.

Drukke periode

Deze maand komt Sinterklaas weer is ons land! Samen met zijn pieten en paard komt hij vanuit Spanje naar Nederland gevaren. Vorige maand hebben we Halloween gevierd en nu komt Sinterklaas alweer. Dit is niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouders een erg drukke periode. Omdat een kind deze periode heel veel prikkels binnen krijgt proberen we de kinderen de rust te geven zodat het rustig de feestmaanden in kan gaan. Door rustige activiteiten te doen beperken we de prikkels en zorgen we dat een kind tot rust kan komen.

Overgang

De wintertijd is ingegaan, dat betekend dat de klok een uur is teruggegaan. Door de wintertijd is het in de ochtend eerder licht en in de avond eerder donker. Het is een hele overgang voor kinderen. Als je kind normaal om 7 uur wakker wordt zal dat nu om 6 uur zijn. De biologische klok sluit niet meer aan bij de huidige kloktijd. Het kan een aantal dagen duren voor de biologische klok weer aansluit bij de huidige kloktijd. Aan de hand van de volgende tips kan je je kind helpen om hieraan te wennen.

-Doe bij het wakker worden gelijk een lichtje aan, licht is belangrijk bij het opstaan.

-Zorg voor een rustige avond, een goede nachtrust is belangrijk.

-Zorg voor beweging in de ochtend, hierdoor help je de biologische klok sneller aanpassen aan het tijdsverschil. Frisse lucht, beweging en daglicht zijn hier uitstekend voor.

Thuis de rust brengen

Wil je thuis ook de rust brengen en het aantal prikkels beperken, dan kan het fijn zijn om deze maand niet teveel in te plannen. Rustige activiteiten waarbij een op een-op-een-tijd met het gezin centraal staat zijn hiervoor ideaal. Maak een mooie wandeling door het bos of in het park, in de natuur zijn zorgt voor ontspanning. Ook thuis kun je samen leuke dingen ondernemen. Op onze Instagram delen we regelmatig makkelijk activiteiten die je ook thuis kunt doen. Zorg ervoor dat je zelf ook niet teveel plannen maakt. Een kind kan voelen als je gestrest bent en hierop reageren. Het kan de stress overnemen en heel druk worden, of juist meer teruggetrokken. 

We gaan de laatste maanden van het jaar in. Daarom is het ook belangrijk om te genieten van de feestmaanden en van elkaar. We wensen jullie een magische maand! 

Delen:

Ook leuk om te lezen