Smakelijk eten

Bij Devi Kids hebben we iedere maand een ander thema. De kinderen leren over het thema en doen activiteiten die hier betrekking op hebben. Bij het thema “smakelijk eten” testen we onze smaakpapillen door te proeven en voelen. Wat is de structuur en de smaak? Ook ontdekken we dat je nog veel meer kunt doen met eten. Zo maken we fruitige kunstwerken, spelen we spelletjes en ontdekken we lekkere recepten.

Smaakpapillen

We gaan de smaakpapillen testen! Door de kinderen verschillende dingen te laten proeven en voelen, ontdekken we de verschillende smaken: is het zoet, zuur, zout of bitter? Kinderen hebben veel meer smaakpapillen dan volwassenen. Hierdoor proeven kinderen smaken veel sterker. Naarmate de kinderen ouder worden, nemen de smaakpapillen af en zul je merken dat ze steeds meer gaan lusten. Dit komt doordat de smaak minder heftig wordt.

Activiteiten

Naast het ruiken, proeven en voelen kun je nog veel meer doen met eten. De kinderen gaan fruitige kunstwerkjes maken, ontdekken lekkere gezonde recepten en leren over groente en fruit. Ook doen ze spelletjes die te maken hebben met eten. Tijdens Memory leren we om te onthouden en paren bij elkaar te zoeken. Daarnaast gaan we ook leren om kleuren te sorteren. Wie weet het juiste stuk groente of fruit bij de juiste kleur te leggen?

Ontwikkelingspunten

De activiteiten dragen bij aan verschillende ontwikkelingspunten. Deze activiteiten worden aangepast per groep. Op deze manier worden zowel de baby’s, dreumesen als peuters uitgedaagd. We gaan er een smakelijke maand van maken!

Delen:

Ook leuk om te lezen