Smakelijk eten

Vandaag start de maand augustus! Deze maand staat in het teken van ‘smakelijk eten’. Bij Devi Kids hebben we iedere maand een ander thema. De kinderen leren over het thema en doen activiteiten die hier betrekking op hebben.

Smaakpapillen

We gaan de smaakpapillen testen! Door de kinderen verschillende dingen te laten proeven en voelen ontdekken we de verschillende smaken: is het zoet, zuur, zout of bitter? Kinderen hebben veel meer smaakpapillen dan volwassenen. Hierdoor proeven kinderen smaken veel sterker. Naarmate de kinderen ouder worden nemen de smaakpapillen af en zul je merken dat ze steeds meer gaan lusten, dit komt omdat de smaak minder heftig wordt.

Activiteiten

Naast het ruiken, proeven en voelen kan je nog veel meer doen met eten. De kinderen gaan fruitige kunstwerkjes maken, ontdekken lekkere gezonde recepten en leren over groente en fruit. Ook doen ze spelletjes die te maken hebben met eten. Tijdens memorie leren we om te onthouden en paren bij elkaar te zoeken. Daarnaast gaan we ook leren om kleuren te sorteren. Wie weet het juiste stuk groente of fruit bij de juiste kleur te leggen?

Ontwikkelingspunten

De activiteiten dragen bij aan verschillende ontwikkelingspunten. Deze activiteiten worden aangepast per groep. Op deze manier worden zowel de baby’s, dreumesen als peuters uitgedaagd. We gaan er een smakelijke maand van maken!

Delen:

Ook leuk om te lezen

Binnen Devi Kids geloven we dat liefde, geluk en een goede gezondheid kinderen in staat stelt zich te ontwikkelen tot wie ze zijn. Ook voldoende slaap is belangrijk voor de...
Devi Kids is officieel gelabeld als Gezonde Kinderopvang. Bij Devi Kids vinden we gezond opgroeien heel belangrijk. De Gezonde Kinderopvang gaat verder dan alleen maar gezond eten. We vertellen je...