Cognitieve & creatieve ontwikkeling

Een van de ontwikkelingsgebieden zijn cognitieve en creatieve ontwikkeling. Cognitieve ontwikkeling verwijst naar hoe kinderen denken, leren en problemen oplossen. Creatieve ontwikkeling gaat over hun verbeelding en creatieve vaardigheden ontwikkelen, zoals tekenen, verhalen vertellen en ideeën bedenken.

Van binnenuit

Bij Devi Kids leren we kinderen dicht bij zichzelf te blijven door te genieten. Middels yoga, meditatie, natuurlijke materialen en activiteiten maken we ze bewust van wie ze zijn, wat ze voelen en goed voor zichzelf te zorgen. We gaan samen de wonderen wereld ontdekken van binnenuit met beide voetjes op de grond.    

Cognitieve ontwikkeling

Vanaf de geboorte is er bij ieder kind een wil om de wereld om zich heen te verkennen en te begrijpen. De cognitieve ontwikkeling start daarom direct bij de geboorte en is niet los te zien van de andere ontwikkelingsgebieden. De interactie met anderen stelt het kind in staat zijn wereld letterlijk en figuurlijk te vergroten. Ook spelen de zintuigen horen, zien, ruiken, voelen, proeven en de sociale omgeving van het kind een belangrijke rol binnen de cognitieve ontwikkeling. Wat we binnen Devi Kids ook belangrijk vinden is om het ritme vanuit het kind te laten komen. We laten het kind naar ons toe bewegen in plaats van wij naar het kind.   

Creatieve ontwikkeling

Creatieve ontwikkeling is een onderdeel van de cognitieve ontwikkeling. Het gaat over het vermogen om te fantaseren, dromen en nieuwe dingen te creëren en ontdekken. Creativiteit uit zich niet alleen in knutselen, tekenen en schilderen, maar ook in spelen, dansen, zingen, schrijven en muziek maken. Kinderen hebben niet alleen een frisse kijk op de wereld, maar barsten ook nog eens van de fantasie en creativiteit. Ze zijn nog vol verwondering.

Binnen Devi Kids vinden wij het belangrijk dat kinderen dit creatieve enthousiasme vastgehouden. Het doen van kinderyoga draagt hieraan bij, yoga brengt rust in het hoofd en heeft een positief effect op de hersenen. Hierdoor komt er ruimte voor ideeën en kan de creativiteit blijven stromen.  Het is belangrijk om kinderen op de groep de ruimte te geven.

Delen:

Ook leuk om te lezen