Unieke elementen babygroep

Met veel liefde en deskundigheid zorgen wij voor de allerkleinsten van Devi Kids. De leidsters werken zoveel mogelijk op vaste dagen zodat we een vertrouwde en veilige omgeving kunnen bieden aan de baby’s op onze groepen.

Baby groep

Om op een fijne manier kennis te kunnen maken nemen wij ongeveer 6 weken voor de startdatum contact met de ouder(s) op om een intakegesprek en een wenmoment in te plannen. Een dag op een babygroep ziet er anders uit dan een dag op een dreumes- of peutergroep. De voedings-, verzorgings- en slaapmomenten worden zoveel mogelijk afgestemd met hoe het thuis gaat en bepalen hierdoor in een babygroep voor een groot deel het ritme en de structuur van de dag.

Op de babygroep is je kindje in het begin helemaal afhankelijk van de pedagogisch medewerkers. Onze visie op kinderopvang is dat alles ervoor moet zorgen dat jouw baby die aandacht krijgt die hij of zij op dat moment nodig heeft. De liefdevolle en warme houding van onze medewerkers is daarbij belangrijk, maar ook de inrichting van onze ruimtes en het spelmateriaal.  

Rust & regelmaat

Bij het bevorderen van een gezonde groei van baby’s is rust en regelmaat van groot belang. Op onze babygroepen is dit de basis! Elk kind is uniek en er bestaat dus geen perfect schema. We proberen daarom zoveel mogelijk het schema van thuis aan te houden in samenspraak met de ouder(s). We maken op de groepen gebruik van rustgevende elementen, ontspannende muziek en vaste leidsters voor een optimale omgeving.

Unieke elementen babygroep

Luisteren naar behoeftes

Naast de vaste structuur luisteren we ook naar de individuele behoeften van elk kind. We volgen het slaapritme van jouw baby, wat niet alleen goed is voor het welzijn van de baby zelf, maar ook zorgt voor een rustige sfeer op de groep. Hierdoor zijn niet altijd alle kindjes tegelijkertijd aanwezig op de groep. Dit stelt de pedagogisch medewerkers in staat om hun aandacht goed te verdelen. Naarmate de kinderen ouder worden zijn ze steeds meer wakker. We nemen ze dan mee in de wereld van natuurlijk groeien en ontwikkelen.

Spelen & uitrusten

Op onze babygroepen bieden we zowel rustige hoekjes als speelplekken aan voor de kinderen. Elke groep is uitgerust met een speelbox waar de kleintjes kunnen spelen, een wiegje waarin ze kunnen slapen wanneer ze nog niet gewend zijn aan een bedje, en een comfortabele hangmat waarin de baby’s kunnen ontspannen. Naast de rustplekken zijn al onze babygroepen ook voorzien van uitdagende speelelementen waarmee ze eindeloos kunnen ontdekken en leren!

Delen:

Ook leuk om te lezen