Thema Vrolijk

De maand maart staat in het teken van het thema vrolijk. Na de koude winter en regen komt er nu weer volop zonneschijn. Het blijft langer licht en het wordt warmer, de lente is in zicht. Zoveel moois om te ontdekken! De wereld staat in bloei, van de blaadjes aan de bomen, de bloemetjes en het gras tot de dieren die wakker worden uit hun winterslaap.

Zonneschijn

De zon is erg belangrijk voor ons, want als het zonnetje begint te schijnen zie je dat iedereen lacht en vrolijk is. De zon heeft allerlei voordelen. Het heeft een positief effect op ons immuunsysteem, het is goed voor de groei van onze botten en we worden er vrolijk van. Buiten zijn vinden we erg belangrijk, daarom hebben we dagelijks meerdere buitenspeelmomenten. Nu de zon vaker gaat schijnen wordt het warmer. Dit zorgt ervoor dat we langzaam ook weer buiten kunnen gaan eten! Hier kijken we erg naar uit.

Lente

De dagen worden langer en de temperaturen worden warmer. Planten gaan groeien en bloeien, de natuur begint langzaam meer kleur te krijgen. Je hoort de vogeltjes fluiten als je buiten bent. Er worden dieren geboren, zoals lammetjes, kuikentjes en kalfjes. Het wordt lente! Deze maand zit vol met elementen waar we vrolijk van worden.

Voeding

Ook de maaltijden veranderen mee met het seizoen. Omdat de temperaturen opwarmen heeft ons lichaam meer verkoelende voeding nodig. Dit houdt ons in balans. Onze koks maken prachtige seizoensgebonden gerechten. Ze gaan werken met meer groene en frisse groenten. Denk hierbij aan prei, doperwten, bloemkool en courgette.  

Activiteiten

We gaan vrolijke activiteiten doen. Welke kleuren vind jij mooi en word jij vrolijk van? Deze kleuren verwerken we in mooie regenbogen. Omdat de lente deze maand start knutselen we mooie bloemetjes. Ook zingen we liedjes waar we vrolijk van worden.

Deze maand is vol met kleuren, buiten zijn en genieten van de beginnende lente, kortom alles wat ons vrolijk maakt!

Delen:

Ook leuk om te lezen