Thema kleuren

Oktober staat in het teken van het thema ‘kleuren’. De herfst is begonnen, dat betekent dat de blaadjes van de bomen vallen en de natuur van kleur verandert. Blaadjes gaan van groen naar oranje, rood en bruin. De natuur veranderd langzaam van kleur.

Betekenis kleuren

Iedere kleur heeft een andere werking en betekenis. Rood stimuleert de creativiteit, roze creëert een rustgevende sfeer, geel wekt positieve gevoelens op, blauw werkt kalmerend en groen symboliseert de natuur.

Herfst

De natuur verandert langzaam van kleur, er gaan paddenstoelen groeien en de blaadjes vallen van de bomen. We vinden het heerlijk om naar buiten te gaan met de kinderen, samen spelen en genieten van de veranderingen in de natuur. Buiten gaan we opzoek naar mooie bladeren en takken waarmee we kleurrijke activiteiten mee gaan doen. Zo gaan we een natuurlijke toverstaf maken door een tak te versieren met allemaal mooie dingen die we in de natuur kunnen vinden.

Kinderboekenweek

Van 5 tot 16 oktober is het Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema Gi-Ga-Groen. We lezen veel boekjes, waaronder een over kikkers. Groen staat niet alleen voor de kleur groen, maar ook voor de natuur. We gaan veel naar buiten en ontdekken al het moois wat de natuur te bieden heeft.

Activiteiten

Baby’s en dreumesen leren de wereld kennen door te voelen. Om dit te stimuleren laten we ze regelmatig verschillende dingen voelen. Dit keer met het thema kleuren vullen we kleurrijke ballonnen met verschillende materialen zoals zand, rijst en klei. Hierdoor leren de kinderen verschillende structuren te herkennen.

We willen dat elke dag een ontdekkingstocht is en dat de kinderen het met plezier beleven. Geen dag is hetzelfde bij Devi Kids. Op onze Instagram delen we foto’s van activiteiten die we met de kinderen doen. De activiteiten zijn ook gemakkelijk thuis te doen. Lijkt het je leuk om deze activiteiten thuis ook te doen met je kind(eren), stuur ons gerust een berichtje voor meer uitleg.

Delen:

Ook leuk om te lezen