Thema kleuren

Oktober staat in het teken van het thema ‘kleuren’. De herfst is begonnen, dat betekent dat de blaadjes van de bomen vallen en de natuur van kleur verandert. Blaadjes gaan van groen naar oranje, rood en bruin. De natuur veranderd langzaam van kleur.

Betekenis kleuren
Iedere kleur heeft een andere werking en betekenis. Rood stimuleert de creativiteit, roze creëert een rustgevende sfeer, geel wekt positieve gevoelens op, blauw werkt kalmerend en groen symboliseert de natuur.

Herfst
De natuur verandert langzaam van kleur, er gaan paddenstoelen groeien en de blaadjes vallen van de bomen. We vinden het heerlijk om naar buiten te gaan met de kinderen, samen spelen en genieten van de veranderingen in de natuur. Buiten gaan we opzoek naar mooie bladeren en takken waarmee we kleurrijke activiteiten mee gaan doen. Zo gaan we een natuurlijke toverstaf maken door een tak te versieren met allemaal mooie dingen die we in de natuur kunnen vinden.

Kinderboekenweek
Van 5 tot 16 oktober is het Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema Gi-Ga-Groen. We lezen veel boekjes, waaronder een over kikkers. Groen staat niet alleen voor de kleur groen, maar ook voor de natuur. We gaan veel naar buiten en ontdekken al het moois wat de natuur te bieden heeft.

Activiteiten
Baby’s en dreumesen leren de wereld kennen door te voelen. Om dit te stimuleren laten we ze regelmatig verschillende dingen voelen. Dit keer met het thema kleuren vullen we kleurrijke ballonnen met verschillende materialen zoals zand, rijst en klei. Hierdoor leren de kinderen verschillende structuren te herkennen.

We willen dat elke dag een ontdekkingstocht is en dat de kinderen het met plezier beleven. Geen dag is hetzelfde bij Devi Kids. Op onze instagram delen we foto’s van activiteiten die we met de kinderen doen. De activiteiten zijn ook gemakkelijk thuis te doen. Lijkt het je leuk om deze activiteiten thuis ook te doen met je kind(eren), stuur ons gerust een berichtje voor meer uitleg.

Delen:

Ook leuk om te lezen

De laatste maand van het jaar is aangebroken. Deze maand zit vol met feestdagen en activiteiten. Daarom sluiten we deze maand sprankelend af. Tijdens het thema ‘Sprankelen’ genieten we van...
Het is weer zover, Sinterklaas is weer in het land! Komende maanden zijn erg feestelijk en druk. Overal wordt aandacht besteed aan sinterklaas maar dit zorgt ook voor behoorlijk wat...
Thema magie Langzaam aan worden de dagen korter, het wordt sneller donker en het wordt kouder. Er gaan steeds meer lampjes en kaarsjes aan. Het is een magische tijd. Magie...