Thema Frisse Start

We wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar! Na de gezellige feestdagen beginnen we het nieuwe jaar weer met een frisse start. We gaan samen op onderzoek naar alle mooie dingen die de winter ons brengt.

Nieuw begin

Het is weer januari, er is weer een nieuw jaar begonnen. Daarom beginnen we januari met een frisse start. Naast dat we het jaar weer opnieuw begonnen zijn, is de start van het jaar vaak ook nog lekker winters, knus en koud. We behandelen in dit thema namelijk de koudere temperaturen en bijzonderheden zoals de sneeuw. Maar we hebben het ook over de start van het nieuwe jaar en wat we elkaar toewensen.

Winterse activiteiten

De winter heeft ons veel te bieden! Er is dan buiten van alles aan de hand. Denk aan dwarrelende sneeuwvlokjes, rollende sneeuwballen en glijdende schaatsen. Het sneeuwt niet altijd in de winter, ook zonder sneeuw zijn er veel leuke winterse dingen te doen. Mocht het niet gaan sneeuwen kunnen we altijd zelf nog sneeuw gaan maken! Hiermee kunnen we alsnog met de sneeuw spelen. Zo gaan we het blote voetenpad lopen over sneeuw. Hoe voelt het onder onze voeten? We leren winterse woorden aan de hand van woordenkaarten. Samen ontdekken we nieuwe woorden zoals de winterjas, de slee en de sneeuw.

Buitenspelen

Buitenspelen is erg goed voor kinderen en we proberen dit daarom ook in de winter veel te doen. In de winter valt er veel te zien en ontdekken. Naast de beweging is het ook goed voor het verbeteren van de weerstand. Ook eet en slapen kinderen beter als ze voldoende buiten zijn geweest.

Delen:

Ook leuk om te lezen