Sinterklaas Yoga

Het is weer zover, Sinterklaas is weer in het land! Komende maanden zijn erg feestelijk en druk. Overal wordt aandacht besteed aan sinterklaas maar dit zorgt ook voor behoorlijk wat spanning. Hierdoor kunnen de kinderen drukker zijn dan normaal. Daarom is het fijn om regelmatig een ontspanningsmomentje te creëren.

Ontspanningsmomentje met de kriebelveren

Het is fijn om regelmatig een ontspanningsmomentje te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk met de pietenveren kriebelen over het gezicht, armen, benen en voeten. De kinderen kunnen het bij zichzelf doen maar ook bij elkaar. En zeg nou zelf, dit is toch genieten!

yoga activiteit

Sinterklaas massage

“Sinterklaas brengt pakjes rond”.

Om je kind voor te bereiden op de massage leg je op elke schouder een hand. Voel zelf of je ontspannen bent door te kijken of je schouders los hangen, je kaken niet op elkaar staan en of je adem laag in je buik is. Begin dan met het sinterklaas verhaaltje.

  • Sinterklaas rijdt op zijn paard naar jouw huisje trippel trappel trippel trap (Met je vingers tik je over de hele rug)
  • De maan staat hoog aan de hemel (Houd met één hand een schouder vast en draai met de andere hand een grote cirkel over de rug. Zorg ervoor dat je géén druk uitoefent op de ruggengraat)
  • Door de bomen waait de wind (Wrijf met je vlakke hand vanaf de ruggengraat in een halve cirkel naar de zijkant van de rug)
  • Sinterklaas stopt voor je huisje en aait even zijn paard (Leg op iedere schouder een hand en strijk met een vlakke hand een aantal keer over de rug tot net boven de billen)
  • Hij spoort Ozosnel aan om het dak op te gaan (Wrijf met je vlakke hand vanaf de ruggengraat schuin naar de zijkant. Begin bij de schouders en ga door tot net boven de billen)
  • Sinterklaas laat jouw pakjes door de schoorsteen naar beneden glijden (Leg op iedere schouder een hand en strijk met een vlakke hand een aantal keer over de rug tot net boven de billen)
  • Sinterklaas springt met Ozosnel van het dak en rijdt verder naar het volgende huisje (Laat met een plof je handen zachtjes op de schouders vallen en tik dan met alle vingers over de hele rug)
  • En dan verdwijnt hij in de nacht (Leg op iedere schouder een hand en strijk met een vlakke hand een aantal keer over de rug tot net boven de billen).

Sluit de massage af zoals je bent begonnen door op elke schouder een hand te leggen.

Door dit soort rust momenten met regelmaat te herhalen zal het kind makkelijker drukke situaties aan kunnen. Ook draagt het bij aan een rustiger verloop van alle feestelijke activiteiten.

Delen:

Ook leuk om te lezen