Een kijkje achter de schermen: een gesprek met Marit

Marit heeft de afgelopen jaren gewerkt als woonbegeleider. Ze heeft de stap gemaakt om zich om te scholen tot pedagogisch medewerker. Lees hier het verhaal van Marit.

De overstap

Ik heb vier jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt, maar merkte dat het niet meer bij me paste. De kinderopvang heeft veel gelijkenissen met mijn vorige werk, zoals het verzorgen en begeleiden van anderen. Ik wilde blijven werken met mensen, want daar ligt mijn passie. Maar dan op een plek waar ik me op mijn gemak voelde en waar ik mensen of kinderen iets kan bijbrengen.

BBL-opleiding

Ik was op zoek naar het kinderopvang locaties waar ik mijn BBL-opleiding kon volgen. Zo ben ik bij Devi Kids terecht gekomen. Het sprak me aan dat er elke dag vers gekookt wordt en dat er veel aandacht is voor een gezonde levensstijl. Ook de kleinschalige organisatie en de horizontale groepen spraken me enorm aan. Ik sta voornamelijk op de babygroep, maar ik ben ook van plan om op andere groepen mee te kijken om te ontdekken wat het beste bij me past. 

Omscholing

Momenteel volg ik een zelfstudie van zo’n drie à vier maanden voor mijn omscholing. De opdrachten voer ik uit bij Devi Kids en bespreek ik met mijn begeleider. Het werken in de kinderopvang biedt me een vast ritme, wat ik enorm waardeer na jaren van onregelmatige diensten.

Eerste werkdag

Toen ik als nieuwe medewerker bij Devi Kids kwam, werd ik heel goed ontvangen. Voordat ik officieel begon, mocht ik zelfs al een middagje meelopen op verschillende groepen. Dat gaf me meteen een goed gevoel.

De werkcultuur

De werkcultuur bij Devi Kids is heel prettig. Ik vind het fijn dat het kleinschalig is en dat je altijd wel iemand hebt om pauze mee te nemen. Het fijne en persoonlijke contact met collega’s is erg waardevol voor mij.

Een dag bij Devi Kids

Ik ga met heel veel plezier naar mijn werk. Elke dag zie je weer andere kindjes, wat het werk leuk en afwisselend maakt. Het is geweldig om de kinderen te zien groeien en te weten dat ik een positieve invloed kan hebben op hun leven.

Kindbelofte

Mijn belofte aan de kinderen van Devi Kids is dat ze altijd met een lach naar huis gaan en Devi Kids als hun tweede thuis zien.

Werken bij Devi Kids

Wil jij net als Marit samen met ons ervoor zorgen dat de kinderen elke dag met plezier beleven? Bekijk dan onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We ontmoeten je graag!

Delen:

Ook leuk om te lezen

Bij Devi Kids vinden we bewegen erg belangrijk. We geloven dat dansen en bewegen niet alleen leuk is, maar ook van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van de kinderen. We...