Creatieve activiteiten voor kinderen | Devi Creative

Bij Devi Creative openen we de deuren naar een wereld waar creativiteit en persoonlijke ontwikkeling samen komen. We bieden verschillende activiteiten aan waarbij kinderen hun creativiteit kunnen verkennen en uitdrukken. Van het schilderen van droomlandschappen tot het bouwen van miniatuurwerelden, elke activiteit is ontworpen om de verbeelding te prikkelen en vaardigheden te ontwikkelen.  

Natuur ontmoet kunst 

Onze activiteiten zijn diepgeworteld in de natuur. Kinderen duiken in de wereld van kleuren en texturen door middel van activiteiten zoals het maken van bladafdrukken, zandschilderijen en het creëren van kunstwerken met natuurlijke materialen. 

Bij onze BSO Devi Creative bieden we een omgeving waar creativiteit en natuur samenkomen, waardoor kinderen op een speelse en leerzame manier in contact komen met de wereld om hen heen. 

Maandthema’s 

Bij Devi Creative’s BSO hebben we maandthema’s die gericht zijn op verschillende aspecten van de wereld om ons heen, passend bij het seizoen. Tijdens deze thema’s worden verschillende elementen behandeld, zoals de veranderingen en bijzonderheden van de seizoenen. Bijvoorbeeld, in de winter leren ze over sneeuw en de kou, in de herfst ontdekken ze hoe bladeren van de bomen vallen en de natuur verandert, en in de lente worden ze bewust van het feit dat dieren worden geboren. Deze aanpak stimuleert niet alleen hun begrip van de wereld, maar ook hun nieuwsgierigheid en creativiteit, wat belangrijk is voor hun persoonlijke groei en ontwikkeling. 

Expressie en persoonlijke ontwikkeling 

Elk kind is uniek, en bij Devi Creative moedigen we dit aan. De creatieve activiteiten zijn een kans voor zelfontdekking en persoonlijke groei.  

Open einde speelgoed 

Wij maken onder andere gebruik van open einde speelgoed. Dit type speelgoed wordt ook wel open ended genoemd. Open einde speelgoed heeft geen vast doel of functie, kinderen mogen zelf beslissen hoe ze met deze ‘open einde’ items willen spelen. Voorbeelden van open ended speelgoed zijn natuurlijke elementen zoals zand en takken, of alledaagse voorwerpen zoals potjes, lintjes en knopen. Dit speelgoed staat in contrast met gestructureerd speelgoed zoals puzzels, waarbij er slechts één correcte oplossing is. In plaats daarvan biedt open ended speelgoed kinderen de kans om eindeloos te experimenteren en hun eigen unieke spelvormen te ontwikkelen. 

Samenwerken 

Samenwerken vinden we bij Devi Creative belangrijk. We hechten hier dan ook veel waarde aan. We hebben regelmatig groepsactiviteiten om samenwerking en sociale vaardigheden te bevorderen, terwijl ze de creativiteit van de kinderen stimuleren. 

Tijdens de activiteiten leren kinderen om samen te werken, ideeën te delen en naar elkaar te luisteren. Ze ervaren hoe het is om deel uit te maken van een team en dragen bij aan een gezamenlijk doel. Dit bevordert niet alleen hun communicatievaardigheden en inlevingsvermogen, maar versterkt ook hun zelfvertrouwen en gevoel van betrokkenheid. 

Devi Creative is meer dan een plaats voor creativiteit; het is een ruimte waar kinderen kunnen groeien, leren en zichzelf kunnen zijn. Ons doel is om elke dag een nieuw avontuur in creativiteit te bieden, waarbij elk kind de kans krijgt om zijn of haar eigen unieke talenten en passies te ontdekken. 

Ben je benieuwd naar onze BSO-locatie? Kom gerust eens langs bij een van onze locaties.   

Delen:

Ook leuk om te lezen