BSO Devi Creative

In alles zit creativiteit! Het bedenken van een oplossing, het maken van muziek, rollenspel, een hut bouwen. Door middel van creativiteit ontdekt het kind zijn eigen unieke ik.

Creativiteit is een fundamenteel aspect van de menselijke ervaring. Het vermogen om nieuwe ideeën te bedenken en te creëren, is de kern van wat ons uniek maakt. Bij BSO Creative begrijpen we het belang van creativiteit in de ontwikkeling van kinderen. We willen kinderen aanmoedigen om hun creatieve potentieel te verkennen en te omarmen.

Wat is creativiteit?

Creatieve ontwikkeling is het vermogen om nieuwe dingen te bedenken en te creëren. Het ontdekken van nieuwe ideeën, prikkelen van je verbeelding, het bedenken van originele dingen en het durven denken buiten de gebaande paden.

Creatieve ontwikkeling draagt bij aan:

– Bedenken en maken van nieuwe dingen
– Gebruiken van je fantasie om dingen op een andere manier te zien en te dromen
– Het spelen van rollenspellen en toneelstukjes
– Het denken in beelden
– Het maken van muziek, verhalen en kunstwerken
– Het vinden van slimme oplossingen

De basis van Devi Creative

Bij BSO Devi Creative is creativiteit de kern van alles wat we doen. We werken bewust aan de creatieve ontwikkeling van kinderen, omdat dit hen helpt bij het ontwikkelen van concentratie, zelfvertrouwen, motorische vaardigheden en probleemoplossend vermogen. Het gaat om het plezier en de ervaring die de kinderen opdoen, niet om het eindresultaat.

Om de creativiteit te stimuleren gebruiken we open einde speelgoed. Open einde speelgoed verwijst naar speelgoed dat niet een vaststaand doel of specifieke instructies heeft. In plaats daarvan stimuleert het speelgoed de creativiteit, verbeelding en vrije expressie van kinderen doordat ze er op verschillende manieren mee kunnen spelen en ontdekken. Denk aan materialen zoals bladeren, takken, zand, knopen, kralen en potjes. Maar ook knopen, kralen, latjes enz. Kinderen mogen zelf kunnen kiezen hoe ze spelen met de ‘open ended’. Zij bepalen, ontdekken en creëren en kunnen zo dus heel veel variaties maken met één en hetzelfde materiaal. Dit is het tegenovergestelde van een puzzel maken, waarbij slechts 1 oplossing juist is.

Ontwikkelingsgebieden

Bij de BSO komen diverse ontwikkelingsgebieden aan bod om de creativiteit van kinderen te stimuleren:

– Muziek: Kinderen kunnen hun muzikale talenten ontdekken en uiten.
– Dans: Beweging en expressie worden aangemoedigd door middel van dans.
– Schilderen/Tekenen/Knutselen: Kinderen kunnen zich artistiek uiten.
– Techniek: Het verkennen van technische aspecten bevordert creatieve probleemoplossing.
– Toneelspelen: Het aannemen van verschillende rollen en verhalen vertellen.
– Koken: Het combineren van smaken en ingrediënten bevordert culinaire creativiteit.

Samen gaan we op ontdekking, zodat ieder kind zich kan ontwikkelen op zijn of haar eigen(wijze) manier.

Delen:

Ook leuk om te lezen