Op avontuur met peutergym

Onze peuters krijgen regelmatig peutergym. Peutergym is een speelse manier om motorische vaardigheden, coördinatie en zelfvertrouwen te bevorderen. We doen activiteiten zoals rennen, springen, klimmen en gooien. Het draagt ook bij aan de fysieke en sociale ontwikkeling van de peuters.

Magische bril

Peutergym bij Devi Kids is veel meer dan alleen rennen, springen en klimmen. Het is een reis vol avonturen waarbij de verbeelding een belangrijke rol speelt. Met onze magische toverbril op, stappen we in een wereld vol mogelijkheden en ontdekkingen. De peutergym bij Devi Kids staat altijd in het teken van thema’s. We moedigen de kinderen aan om hun fantasie de vrije loop te laten gaan. Zodra we de bril spreekwoordelijk opzetten, begint ons avontuur. We reizen door de jungle, varen over water, glijden over glibberige ijsschotsen en klauteren over bergen. Het is een prachtige manier om kinderen te helpen zich op motorisch, cognitief en sociaal vlak te ontwikkelen, en dat alles op hun eigen tempo.

Feestdagen

Naast deze thema’s die we hanteren passen we onze peutergym ook aan naar feestdagen. Tijdens Sinterklaas hebben we pietengym. Alle peuters worden omgetoverd tot pietjes, ze leren hier om over de daken te lopen en de cadeautjes in de schoorsteen te gooien. Met Pasen doen we alsof we paashaasjes zijn en kijken we hoe hoog en hoe ver we kunnen springen.
Hierdoor gaat de feestdag nog meer leven voor de peuters.

Basisschool

De peutergym is daarnaast ook een goede voorbereiding op basisschool, waar de kinderen wekelijks ook gymmen. En de gymzaal in gaan en spellen doen. Op deze manier creëren we een vertrouwde en fijne omgeving waarin kinderen kunnen leren en groeien, terwijl ze belangrijke motorische en sociale vaardigheden ontwikkelen voor hun verdere schoolcarrière.

De kinderopvang kan kinderen goed voorbereiden op de basisschool. Hier leren ze om samen te spelen, verschillende vaardigheden te ontwikkelen en het wennen aan een dagritme. Zo weten ze wat ze elke dag kunnen verwachten.

Ben jij benieuwd naar Devi Kids? Plan gerust een rondleiding in en kom eens langs!


Delen:

Ook leuk om te lezen