Food for all ages!

Kinderen van verschillende leeftijden hebben verschillende voedingsbehoeften. Wij zorgen ervoor dat elke leeftijdscategorie voeding krijgt die leuk, lekker en gezond is. Wij hechten waarde aan de mening van de kinderen en de ouders. We betrekken, informeren en onderwijzen hen om overeenstemming en betrokkenheid te creëren.

Baby
Er zijn geen regels of een vast voedingsschema te geven voor hoe vaak baby’s een voeding nodig hebben. Voeden gebeurd zo vaak als een kind aangeeft te willen drinken of het nu borst of flesvoeding krijgt. Tussen de 4 en 6 maanden mag een baby langzaam gaan wennen aan vast voedsel. Binnen Devi volgen we het eerste levensjaar volledig het natuurlijke ritme van het kind. Samen met de ouder(s) kijken we elke dag weer naar het voedingsschema en kan je bij ons terecht voor advies.

Dreumes
Een dreumes kan vrijwel helemaal mee-eten met de maaltijden en worden de laatste melkvoedingen afgebouwd. Hierin is nog steeds het persoonlijke ritme van een kind uitermate belangrijk. Wij groeien mee met het kind en nemen ze steeds meer mee in het voedingsritme binnen Devi.

Peuter
Het is vooral belangrijk dat een peuter gezond en voldoende eet. Het voedingsschema komt qua tijden en maaltijden overeen met ons eigen eetpatroon en een peuter eet doorgaans volledig met de pot mee. Ons voedingsschema wordt bewust samengesteld ,zodat de kinderen krijgen wat ze nodig hebben.

Schoolkind
Een schoolgaand kind is volop in de groei. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat een kind alle gezonde bouwstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft. Maar hoe dat je dat nu kinderen een steeds duidelijkere voorkeur ontwikkelen? Binnen Devi nemen we de kinderen mee in het belang van voeding. We leren, bakken, koken en eten samen om kinderen bewust te maken dat voeding leuk en gezond is!

Delen:

Ook leuk om te lezen

De laatste maand van het jaar is aangebroken. Deze maand zit vol met feestdagen en activiteiten. Daarom sluiten we deze maand sprankelend af. Tijdens het thema ‘Sprankelen’ genieten we van...
Het is weer zover, Sinterklaas is weer in het land! Komende maanden zijn erg feestelijk en druk. Overal wordt aandacht besteed aan sinterklaas maar dit zorgt ook voor behoorlijk wat...
Thema magie Langzaam aan worden de dagen korter, het wordt sneller donker en het wordt kouder. Er gaan steeds meer lampjes en kaarsjes aan. Het is een magische tijd. Magie...