Thema Lente kriebels

De lente is begonnen. Daarom staat april in het teken van het thema Lente Kriebels! Het weer wordt warmer, we gaan langer naar buiten en er worden jonge dieren geboren.

Natuur

Het is voorjaar! Dat betekent de bomen gaan bloeien en er komt meer kleur in de natuur. We gaan in dit seizoen nog vaker naar buiten met de kinderen en ervaren zo wat de natuur te bieden heeft. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk buiten zijn. Met lekker weer eten we dan ook buiten, zo laten we de kinderen nog meer van de natuur en de omgeving ontdekken. In de lente worden er dieren geboren. Koeien krijgen kalfjes, schapen krijgen lammetjes en eenden krijgen kuikentjes. Daarnaast zullen we deze lente ook weer zaadjes gaan planten in onze moestuinen!

Zomertijd

De zomertijd is ingegaan! Hierdoor is het ’s ochtends iets langer donker en ’s avonds langer licht. In de zomertijd loopt de klok een uur voor op onze biologische klok. Dit heeft invloed op het slaappatroon. Hier kan je kindje last van hebben. Het zal tot laat licht zijn buiten. Je kan hierbij helpen door het donker in huis te maken en de lichten wat te dimmen. Zo krijgt het lichaam het signaal dat het tijd is om te slapen. ’s Ochtends helpt het om de gordijnen te openen of een lichtje aan te zetten. Op deze manier krijgt het lichaam het signaal dat het tijd is om wakker te worden.

Leven met de seizoenen

We vinden het belangrijk om met de seizoenen mee te leven. Dit geldt ook voor de warme maaltijden (link naar blog) die de kinderen krijgen. De koks hebben een prachtig lente menu samengesteld met heerlijke seizoensproducten. In de lente zijn het vooral de groene groentes.

Feestdagen

In de maand april is het Pasen. We gaan paaseieren zoeken, maken mooie paaskunstwerken en doen leuke experimenten. Op 6 april hebben we een paasontbijt waarbij we met iedereen gezellig samen ontbijten. Naast Pasen is het deze maand ook Koningsdag! Deze feestdag laten we ook niet aan ons voorbij gaan. Iedereen mag in zijn of haar mooiste/ gekste/ leukste oranje outfit komen. Deze dag zullen we veel spelletjes doen.

Ramadan

In maart is de Ramadan van start gegaan. We leuke activiteiten om de kinderen kennis te laten maken met de Ramadan. We lezen een boekje, spelen spelletjes en maken mooie knutselwerkjes in dit thema.

April wordt een maand vol met leuke activiteiten en gezelligheid!

Delen:

Ook leuk om te lezen

Open einde speelgoed, ook wel open ended speelgoed genoemd. Wat is open einde speelgoed precies, en waarom is het zo waardevol voor de ontwikkeling van kinderen? Wat is open einde...
In alles zit creativiteit! Het bedenken van een oplossing, het maken van muziek, rollenspel, een hut bouwen. Door middel van creativiteit ontdekt het kind zijn eigen unieke ik. Creativiteit is...