Gezonde Kinderopvang

Devi Kids is officieel gelabeld als Gezonde Kinderopvang. Bij Devi Kids vinden we gezond opgroeien heel belangrijk. De Gezonde Kinderopvang gaat verder dan alleen maar gezond eten. We vertellen je graag wat het inhoudt.   

Gezonde voeding

Bij Devi Kids hebben we vaste eetmomenten. Door te eten op vaste momenten creëren we ritme en regelmaat in een dag. Dit biedt kinderen structuur. In de ochtend eten de kinderen fruit. ’s Middags krijgen de kinderen een warme biologische maaltijd vers bereid door onze koks. Als de kinderen uit bed komen krijgen ze warme havermout met fruit. Aan het einde van de dag krijgen ze rauwkost met hummus.

De kinderen zitten met elkaar aan een tafel op kindhoogte. Hierdoor worden kinderen gestimuleerd en nieuwsgierig gemaakt om te proeven en nieuwe dingen uit te proberen. Zien eten doet eten. De pedagogisch medewerkers lunchen ook met de kinderen mee.

Activiteiten

De Gezonde Kinderopvang komt niet alleen terug in de voeding maar ook in de activiteiten. In de zomer organiseren we de Peuter 4-daagse. Tijdens de peuter 4-daagse lopen de peuters een rondje in de wijk. Het doel hiervan is om de kinderen elke dag voldoende buiten te laten zijn. Onderweg komen de kinderen allemaal mooie dingen tegen. Hierdoor ontdekken ze ook al het moois wat de natuur te bieden heeft.

Op iedere locatie hebben we een moestuin. De kinderen mogen de moestuinen zelf onderhouden. Van het planten van zaadjes tot het oogsten van de groenten en fruit. De moestuin is een leuke en speelse wijze om kinderen te leren waar eten vandaag komt. Ook in de dagelijkse activiteiten wordt de Gezonde Kinderopvang meegenomen.

Coach gezonde kinderopvang

Devi Kids heeft een coach Gezonde Kinderopvang. Zij heeft de opleiding ‘coach Gezonde Kinderopvang’ gevolgd. De opleiding gaat in op de stappen voor het planmatig en integraal werken aan de Gezonde Kinderopvang. Ook wordt de coach opgeleid om de scholing aan collega’s te kunnen geven. Ze zal de medewerkers van Devi Kids dus coachen in het uitvoeren en ondersteunen hiervan.   

Nieuwsgierig geworden?

Ben je benieuwd wat Devi Kids nog meer doet als gezonde kinderopvang? Vraag er gerust naar bij de leidsters op de groep!

Gezonde Kinderopvang

Delen:

Ook leuk om te lezen