Eerste dag kinderdagverblijf

Het is zover, je kindje gaat voor het eerst naar de kinderopvang. We vertellen je graag hoe dit er bij Devi Kids uit ziet.

Rondleiding

Meestal bezoek je als ouder een kinderopvang voor je je kindje inschrijft door een rondleiding  in te plannen. Heb je na de rondleiding een goed gevoel over het kinderdagverblijf? Dan is het tijd om je kindje aan te melden.

Wenmoment

Voordat je kindje start op het kinderdagverblijf wordt er eerst een wenmoment ingepland. Tijdens het wenmoment komt je kindje een halve dag naar het kinderdagverblijf. Hierdoor kan je kindje alvast wennen aan de omgeving. Het is niet alleen een wenmoment voor je kind, maar ook een moment als ouder. Het zal natuurlijk voor jezelf even wennen zijn om minder met je kindje te zijn. Een wenmoment duurt van 9 uur tot half 12. Het moment zal plaatsvinden 1 á 2 weken voor de eerste dag dat je kindje naar hete kinderdagverblijf komt.

Intake gesprek

Tijdens het wenmoment vind ook het intake gesprek plaats. Het gesprek zal ongeveer een half uurtje duren. Daarna blijft je kindje bij Devi Kids tot de ochtend voorbij is. Voorafgaand aan het gesprek ontvang je een intakeformulier. Deze dien je ingevuld mee te nemen naar het gesprek.

Overdracht

Iedere ochtend als je je kindje brengt, vind er een overdracht plaats. Dit gebeurt dus ook op de eerste dag dat je kindje naar het kinderdagverblijf komt. Tijdens de overdracht wordt door de leidster(s) gevraagd hoe het met je kindje gaat. Hierin kan je eventuele bijzonderheden aangeven. Zoals hoe je kindje heeft geslapen of hoe je kindje is opgestaan. Als je je kindje aan het einde van de dag weer ophaalt, wordt er verteld hoe de dag is verlopen en of er nog bijzonderheden zijn.

Ouderportaal

Bij Devi Kids werken we met een ouderportaal. Hierin staat allerlei informatie die je als ouder nodig hebt. Via deze weg communiceren we ook met de ouders. Daarnaast ontvang je via het ouderportaal dagelijks foto’s van je kindje. Zo kan je zien wat hij of zij aan het doen is. Zo krijg je op de eerste dag op het kinderdagverblijf een goed beeld hoe het gaat.

Meer informatie?

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een goed beeld van de eerste dag op het kinderdagverblijf. Heb je toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. We zorgen ervoor dat je jouw kindje met een fijn gevoel achterlaat op één van onze fijne locaties.

Delen:

Ook leuk om te lezen