Thema Dans

We gaan dansend februari in!  We gaan op verschillende manieren ontdekken hoe en met wat we kunnen dansen. Iedere week gaan we op avontuur.

Bewegend ontdekken

Tijdens het thema ‘dansen’ ontdekken we ons lichaam. We ontdekken hoe je het kan bewegen en hoe je je daarbij voelt. We leren onze lichaamsdelen kennen, leren hoe het lichaam eruit ziet en hoe dat werkt. Dansen stimuleert het creatief denken en het vrij bewegen waarbij de kinderen hun hele lichaam moeten gebruiken. Kinderen hebben een enorme fantasie en verbeeldingskracht die goed bij het dansen aansluit. Daarnaast kun je al je emoties en gevoelens even los laten.

Muziek

Muziek is erg goed voor kinderen. We schreven hier al eerder een blog over. We luisteren naar het ritme van de muziek. Wat hoor ik? Wat voel ik? Gaat het ritme langzaam of snel? Dit gaan we allemaal ontdekken.  Niet alleen luisteren we naar muziek, ook gaan we zelf muziek maken. We bespelen instrumenten en dansen op de maat van de muziek.

Carnaval

De maand februari is korter dan de andere maanden, maar zeker niet minder leuk. In februari is het namelijk Carnaval. Tijdens carnaval mag iedereen zich zo mooi, gek, leuk of bijzonder kleden als hij/zij wil. Dit is dan ook wat de kinderen mogen doen in de week van carnaval. We gaan leuke activiteiten doen in het thema van carnaval, om zo alvast in de stemming te komen.

Valentijnsdag

14 februari is het Valentijnsdag! Dit is een dag waarbij we extra stilstaan bij de mensen die we aardig vinden. Deze dag gaan we leuke Valentijns activiteiten doen, zoals Valentijns yoga.  

De maand februari wordt een dansfeestje!

Delen:

Ook leuk om te lezen

De maand september staat in het teken van het thema verkeer. Cursus JONGleren In mei hebben een aantal leidsters van de verschillende locaties de cursus ‘JONGleren in het verkeer’ gevolgd....
De zomervakantie is begonnen en we kunnen niet wachten om op avontuur te gaan! Augustus staat bij ons in het teken van het thema reizen, waarin we samen met de...
Bij onze BSO creëren we een omgeving waarin kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen genieten van de natuur, hun creativiteit kunnen uiten en liefdevol worden begeleid. Ons doel is...