Thema Dans

We gaan dansend februari in!  We gaan op verschillende manieren ontdekken hoe en met wat we kunnen dansen. Iedere week gaan we op avontuur.

Bewegend ontdekken

Tijdens het thema ‘dansen’ ontdekken we ons lichaam. We ontdekken hoe je het kan bewegen en hoe je je daarbij voelt. We leren onze lichaamsdelen kennen, leren hoe het lichaam eruit ziet en hoe dat werkt. Dansen stimuleert het creatief denken en het vrij bewegen waarbij de kinderen hun hele lichaam moeten gebruiken. Kinderen hebben een enorme fantasie en verbeeldingskracht die goed bij het dansen aansluit. Daarnaast kun je al je emoties en gevoelens even los laten.

Muziek

Muziek is erg goed voor kinderen. We schreven hier al eerder een blog over. We luisteren naar het ritme van de muziek. Wat hoor ik? Wat voel ik? Gaat het ritme langzaam of snel? Dit gaan we allemaal ontdekken.  Niet alleen luisteren we naar muziek, ook gaan we zelf muziek maken. We bespelen instrumenten en dansen op de maat van de muziek.

Carnaval

De maand februari is korter dan de andere maanden, maar zeker niet minder leuk. In februari is het namelijk Carnaval. Tijdens carnaval mag iedereen zich zo mooi, gek, leuk of bijzonder kleden als hij/zij wil. Dit is dan ook wat de kinderen mogen doen in de week van carnaval. We gaan leuke activiteiten doen in het thema van carnaval, om zo alvast in de stemming te komen.

Valentijnsdag

14 februari is het Valentijnsdag! Dit is een dag waarbij we extra stilstaan bij de mensen die we aardig vinden. Deze dag gaan we leuke Valentijns activiteiten doen, zoals Valentijns yoga.  

De maand februari wordt een dansfeestje!

Delen:

Ook leuk om te lezen

Bij sociaal-emotionele ontwikkeling gaat het om de ontwikkeling van het gevoelsleven en de persoonlijkheid, het leren omgaan met anderen en aanleren van sociale vaardigheden. Hierin is liefde de basis, het...
Zelfstandigheid is een van de belangrijkste eigenschappen die we kinderen mee kunnen geven, het geeft een gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde. Kinderen willen zich van nature ontwikkelen. Door kinderen leerervaringen...